sauna

De vijf verschillende soorten sauna’s

Niets is heerlijker dan ontspanning. Voor veel mensen biedt een sauna hen een ultieme ontspanning. Er zijn ook een hoop verschillende soorten sauna’s die elk hun eigen voordelen hebben. Maar wat is nou precies het verschil tussen deze sauna’s? Lees het artikel verder om erachter te komen, zodat jij weet welke soort sauna bij jouw comfort past voor de meeste ontspanning. Ben jij er nou achter gekomen dat de Finse sauna echt iets is voor jou? Koop dan een Finse sauna van Elite Wellness. Zij bieden jou het beste product! 

De Finse sauna

In een Finse sauna kunnen je temperaturen tussen de 80 en 100 graden verwachten. Bij deze sauna wordt de cabine opgewarmd door een kachel met water. Jouw lichaam reageert op de warmte die ontstaat. Jouw lichaam gaat dan transpireren. Doordat jouw lichaam gaat transpireren voer je afvalstoffen af. De sauna zorgt er ook voor dat jij meer witte bloedlichaampjes aanmaakt. De witte bloedlichaampjes zorgen voor een betere weerstand. Voor dit resultaat hoef je geen uren in de sauna. Tien tot vijftien minuutjes is dan al genoeg. Vergeet niet dat het ook belangrijk is om na vijftien minuten even frisse lucht te halen. Zo krijg jij het ultieme wellness gevoel.

De kruidensauna

De kruidensauna is perfect om helemaal tot rust te komen. Door de reinigende kruiden ervaar je een moment van rust. Hierdoor ontkom je even van de stress die je hebt. Deze sauna is overigens ook minder heet dan de finse sauna. Deze sauna gaat ongeveer tot 70 graden. Dit is alsnog heel erg warm en daarom is het verstandig om af en toe even frisse lucht te halen. Met deze sauna is jouw ontspanning gegarandeerd!

De infrarood sauna

Bij deze sauna kan je een temperatuur verwachten tussen de 35 en 60 graden. Dit is voor sommige beter uit te houden, dan de temperaturen van de finse sauna. De cabine wordt niet verwarmt door warme lucht, maar door de warmte uit warmte elementen. De infraroodstralers hebben ook gelijk invloed op jouw lichaam. De stralingen zorgen ervoor dat jouw bloeddoorstroming bevordert. De infrarood sauna is heel fijn voor jouw spieren en het kan ideaal werken bij bepaalde blessures. 

Stoomcabine

In een stoomcabine ligt de luchtvochtigheid heel erg hoog. De temperaturen liggen gemiddeld rond de 45 graden. De stoomcabine is ideaal voor iemand die last heeft van ademhalingsproblemen en voor iemand die een onrustige huid heeft. De hete stoom die van de stoomcabine af komt, zorgt ervoor dat de poriën open komen te staan en dat de luchtwegen verder open gaan. De stoomcabine is daarnaast ook nog ideaal om in te ontspannen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *