eetkamer

Een stijlvolle en gezellige eetkamer: zo doe je dat!

Ben je net verhuisd en heb je een mooie eetkamer ter beschikking in je nieuwe huis? Heb je al jaren een eetkamer waar je net niet helemaal tevreden mee bent? Een fijn ingerichte eetkamer is cruciaal voor je wooncomfort. De eetkamer is de plek waar je in de avond even tot rust komt of samenkomt met familie of vrienden om de dag te laten landen. Wij helpen je in dit artikel op weg met de inrichting van jouw eetkamer.

Meubels

Een fijne eetkamer begint bij mooie meubels. Bij Unit14 kun je bijvoorbeeld prachtige eetkamermeubels kopen. Stel eerst de plaatsing, het formaat en de vorm van de eettafel vast. Houd er bijvoorbeeld rekening mee dat een ronde tafel alleen in het midden van de ruimte kan staan. Bedenk welk type materiaal past bij de look die je voor ogen hebt en bedenk vervolgens of je ook in staat bent om op de juiste manier met dit materiaal om te gaan. Hout kan bijvoorbeeld heel mooi zijn, maar je moet uitkijken voor kringen en het vergt soms wat onderhoud. PVC is vrijwel onderhoudsloos, maar leent zich minder voor een wat meer klassieke inrichting. Als je kinderen hebt die nog veel knoeien, kan het een goed idee zijn om te kiezen voor stoelen waar de bekleding vanaf kan. Kies stoelen die passen bij de tafel die jij voor ogen hebt.

Muren

In de eetkamer kan je veel kanten op met de sfeer, als het maar relaxed oogt. Goede kleuren zijn beige, grijs of licht-aubergine paars. Deze kleuren lenen zich uitstekend voor een kamer met gedimd licht. Je kunt er ook voor kiezen om een mooi behangetje op de muur te plakken. Ga voor een rustige kleur en een rustige print.

Afwerken

Werk de ruimte af met wat fijne decoratie. Een schilderijtje aan de muur en een mooie schaal of kandelaar op de eettafel kan veel doen. Verlichting speelt een belangrijke rol in de eetkamer. Hiermee maak je immers de sfeer. Zoek naar mooie kaarsen die passen bij het kleurenpalet en een mooie lamp met dimfunctie voor boven de tafel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *