matras

Hoe weet je dat je matras toe is aan vervanging?

Hoelang heb jij jouw matras eigenlijk al? Het kan zijn dat je hier niet bij stil hebt gestaan, maar je kan niet oneindig doen met een matras. Eens in de tien jaar is het namelijk toch echt tijd om je matras te vervangen. Om zeker te weten of je matras aan vervanging toe is kan je dit artikel lezen. Hierin staat beschreven hoe je weet op wat voor moment je matras aan vervanging toe is.

Het oude matras kan al langer niet meer goed zijn

Een Una matras van 100 cm heeft net als bijna alle gebruiksvoorwerpen een houdbaarheidsdatum. Deze houdbaarheidsdatum moet je niet te letterlijk nemen, maar na een bepaalde tijd is het echt tijd voor een nieuw matras van Una Matras. Vaak kan je niet langer dan tien jaar met een matras doen. Na die tien jaar is het echt wel belangrijk dat je op zoek gaat naar een nieuw matras. Een versleten of kapot matras is namelijk slecht voor je lichaam, je nachtrust, en zelf onhygiënisch. Hieronder lees je hier meer over. 

Een doorgezakt matras

Je herkent een doorgezakt matras vooral aan de kuilen die er in het matras gaan zitten. Wanneer deze kuilen blijvend zijn en dus niet wegtrekken en je precies ziet waar iemand ’s nachts heeft gelegen, is het echt tijd voor een nieuw matras. Je kunt dan via Una Matras op zoek gaan naar het perfecte matras voor jou!

Last hebben van lichamelijke klachten

Doen je schouder veel zeer wanneer je net wakker bent in de ochten? Of heb je ook zoveel last van je rug na de hele nacht geslapen te hebben? Dan kan het ook zijn dat dit komt doordat je matras versleten is. Een oud matras geeft minder ondersteuning aan je lichaam dan dat nodig is. Het kan dan dus voorkomen dat je last krijgt van lichamelijke klachten. 

Het matras is erg vies

Het kan zijn dat er vlekken op je matras zitten of dat je matras stinkt. Het matras absorbeert veel vocht wat jij in de nacht verliest. Versleten en dus oude matrassen kunnen dit vocht minder goed absorberen en ventileren en daardoor ontstaan en vlekken en gaat het matras stinken. Wanneer je dit merkt, is het ook echt de hoogste tijd voor een nieuw en fris matras!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *