Tiny House

Voordelen van een Tiny House

Vier voordelen van wonen in een tiny house

Droom je van een simpeler leven? Wil je je niet langer druk hoeven maken om de hypotheek? Dan is een tiny house misschien iets voor jou! Steeds meer gemeenten zien de voordelen van tiny houses in, dus informeer bij jouw gemeente of je ergens in de buurt een tiny house mag neerzetten. Plek gevonden? Dan is het kopen of bouwen van een tiny house de volgende stap. Verkoop je huidige woning, bijvoorbeeld aan Bagro Vastgoed Steenbergen, ga kritisch door je spullen heen en bereid je voor op een duurzamer leven met meer financiële vrijheid.

1. Eenvoudiger en bewuster leven

In een tiny house word je gedwongen om te leven met minder spullen, simpelweg omdat er niet veel ruimte is. Hierdoor wordt je leven een stuk overzichtelijker en ga je meer genieten van alles dat je wel hebt, zoals lieve vrienden en familie, de natuur om je heen en de zon die door de ramen van je tiny house schijnt.

2. Financiële ruimte

De prijs van een tiny house is lager dan de prijs van een appartement of huis. Ga je zelf bouwen, dan moet je denken aan kosten tussen de 10.000 en 25.000 euro. Kies je voor een kant-en-klaar model, dan kun je rekening houden met een startprijs van circa 30.000 euro die verder oploopt naarmate je meer woonwensen hebt. Misschien heb je dit bedrag al bij elkaar gespaard of is het mogelijk om een lening af te sluiten. Je bent in ieder geval minder kwijt aan woonlasten dan in een huis of appartement.

3. Duurzamer leven

Een tiny house en duurzaamheid gaan goed samen. Zo koop je alleen nog spullen die je echt nodig hebt, want je wil geen kostbare ruimte in je tiny house verspillen. Bovendien zijn tiny houses over het algemeen (gedeeltelijk) zelfvoorzienend en maken bijvoorbeeld gebruik van zonne-energie. Nog een duurzame tip: als je een moestuin aanlegt bij je tiny house eet je groenten die niet eerst kilometers vervoerd hoeven te worden.

4. Meer vrije tijd

In een tiny house ben je minder tijd kwijt aan schoonmaken en gezien de lagere woonlasten kun je (indien je dat wilt) minder gaan werken. Meer vrije tijd dus om dingen te doen die jij leuk vindt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *