Spanje

Waarom overwinteren in Spanje een goed idee is

Veel mensen houden niet van de winterse temperaturen in Nederland. De grijze, koude en natte wintermaanden zijn niet lekker. Daarom kiezen er veel mensen voor om te overwinteren in een warmer land. Ze blijven dan voor een langere periode in het buitenland. De Spaanse temperaturen zijn in de wintermaanden veel prettiger. Maar waarom is overwinteren in Spanje eigenlijk een goed idee? En is het dan ideaal om een huis te kopen in het warme Andalusië? Bij Villa Nova vindt je de ideale makelaar voor jouw tweede woning. 

Een winterdepressie

Je kent het wel het weer in de winterse maanden. Het regent, veel wind, sneeuw en kou. Veel mensen willen die treurige weer ontkomen. Daarom trekken er in deze periode veel mensen naar het zuiden toe. Daar zijn de temperaturen en de wintermaanden veel relaxter. Veel Nederlanders trekken ook naar Spanje in deze maanden. Dit was eerst iets wat alleen 65-plussers deden, maar tegenwoordig doen 50-plussers dat ook. Spanje is makkelijk te bereiken en het is ook niet super ver van Nederland vandaan. Naast dat mensen het weer in de winterperiode niks vinden, hebben sommige mensen ook last van een winterdepressie. Daarom kiezen ook veel mensen ervoor om een verblijf in Spanje te regelen. Het is dan ideaal als je jouw eigen woning hebt. Hierdoor voel jij je in deze lange periode thuis. Zo kan je heel gemakkelijk ontkomen van jouw winterdepressie. Het is niet dat de winterdepressie ineens verholpen is door het weer in Spanje, maar het warmer klimaat zorgt ervoor dat het aangenamer is voor de mensen die last hebben van een winterdepressie. De beste temperaturen worden gemeten langs de Middellandse Zee kust vanaf Barcelona naar het zuiden. Andalusië is dus ideaal!

Wat kost het overwinteren in Spanje?

Voor sommige zijn de kosten makkelijker te verdragen dan voor de ander. Spanje is relatief dichtbij en daarom zijn vliegtickets minder duur. Je kan er natuurlijk ook naar toe met je auto. Dan heb je alleen benzinekosten. Wil je overwinteren in hotels of appartementen, dan kan dit ook. De kamers staan in de wintermaanden vaak leeg en daarom kan je het gemakkelijk voor een lage prijs boeken. Overwinteren in Spanje hoeft dus niet veel te kosten. Helemaal niet als je je eigen woning hebt in Spanje. De kosten in Spanje zijn ook goedkoper, dan in Nederland. Het kan prima dat je in die periode maar slechts 600 euro per maand betaald voor je verblijf. Het ligt natuurlijk ook aan je accommodatie. Het is ook afhankelijk van wat je wilt gaan doen in de tussentijd. Ga je veel bezienswaardigheden bezoek en? Dan ben je al snel meer geld kwijt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *