prive detective

Wat zijn de kosten van een prive detective?

Is het zo dat je te maken hebt met kwesties zoals vermissing, fraude, overspel, stalking, fraude ziekteverzuim of alimentatiefraude dan zou je zeer waarschijnlijk achter de waarheid willen komen. Je zult het gevoel krijgen om daar alles aan te doen alhoewel een prive detective of een recherchebureau iets te overdreven klinkt. Dat zie je toch alleen maar in films zul je denken. En al zou je een prive detective inschakelen zul je geen idee hebben wat het moet gaan kosten.

Zijn er exacte kosten bij het inschakelen van een prive detective?

Om gelijk maar een antwoord geven op de vraag wat de kosten van een prive detective zijn: er is geen standaardtarief. Dat komt omdat het behoorlijk lastig is om precies te kosten te berekenen zonder dat er info is van de opdrachtgever.  Er bestaat geen vast tarief omdat er voor elk onderzoek andere middelen vereist zijn. De kosten worden op maat gemaakt tijdens een vooronderzoek, zodat je al een beetje een indicatie hebt van hoeveel het moet gaan kosten. Overigens hoef je niet heel bang te zijn dat elk telefoontje doorberekend wordt, want er komt veel onzekerheid bij dit soort klussen kijken. Voor prive detectives zijn dit soort klussen normaal, maar als opdrachtgever kan het een hoop stress met zich meebrengen. Alle belangrijke keuzes worden in overleg uitgevoerd, zodat je na het afronden van de zaak niet met een hoge rekening komt te zitten.

Hoe gaat een onderzoek in z’n werk?

De meeste recherchebureaus beginnen met een gratis intakegesprek. In dit intakegesprek geef je aan wat het probleem precies is en geef je voldoende informatie. Dit kan op kantoor, maar kun je ook doorgeven per e-mail of telefoon. De mogelijke methodes worden overwogen en de uren en benodigde apparatuur worden berekend. Is dit eenmaal gereed dat krijg je een indicatie van de kosten en na akkoord wordt er met het onderzoek gestart. Komen er kosten bij tijdens het onderzoek dan krijg je dat te horen.

Een korte indicatie wat het moet gaan kosten

Veel mensen denken dat een prive detective onbetaalbaar is. Dat hoeft echter niet in alle gevallen zo te zijn. De meest detectives werken met een tarief van zo’n 80 euro exclusief btw per uur. Daar komen kosten bij van het apparatuur en plan van aanpak. Dit verschilt uiteraard per onderzoek. Interesse in een precieze indicatie dan is het verstandig om een meestal kosteloze intakegesprek aan te vragen.

Tip: Kevdetectives.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *